Att flytta hemifrån

Att flytta hemifrån är ett stort steg i ens liv oavsett vilken ålder man befinner sig i. Man ska för första gången ansvara för ett eget hem, laga mat, städa, betala räkningar och förutom allt detta lyckas sköta allting runtomkring som jobb, skola etc. Det blir en helt ny upplevelse som är både helt fantastisk samtidigt som den kan vara svår och jobbig.


>>Köp inflyttningspresenter på Roligaprylar.se

Som första-bostad brukar man oftast skaffa sig en lägenhet. Det finns flera sätt att skaffa lägenhet på och man kan antingen hyra en lägenhet eller köpa en. Skillnaden är att hyr du en lägenhet så äger du inte lägenheten. Detta kan innebära att man till exempel inte får tapetsera om, måla eller förändra saker i sin lägenhet utan hyresvärdens tillåtelse. Du kan hyra lägenheten av antingen en privat hyresförening, komunen eller i andra hand vilket innebär att den som äger lägenheten och har köpt den, hyr ut till dig som andra person.


Köper du din egen lägenhet kan du göra om och fixa och dona i princip hur du vill så länge det inte skadar lägenheten eller stör dina nya grannar. Att köpa en lägenhet kan också ses som en investering då du lägger en stor summa pengar på en sak som kommer vara i din ägo istället för att dem ska försvinna på något onödigt eller något som kan gå sönder och/eller tappa värde. Uppgraderar du din lägenhet genom att göra lite förändringar som att till exempel renovera badrum, tapetsera om, lägga nytt golv m.m. så kommer detta dra upp värdet på lägenheten och du kan då ta ett högre pris för den när du säljer den. På så vis har du gjort en nödvändig och stor investering.

Presentförslag