Inflyttningsfest

När du har flyttat in och kommit i ordning i ditt nya boende kanske du tycker att det vore roligt att fira det hela med en inflyttningsfest. Just vid inflyttningsfester brukar det vara ganska så spontant. Man kanske inte har hunnit få alla möbler på plats, väggarna saknar tavlor och golven saknar mattor. Flyttkartonger står uppradade längs väggarna och ingen hittar någonting. Det är lite av charmen vid en inflyttningsfest, att det sker så snart efter inflyttningen att det känns som att man festar mitt i flyttstöket.


>>Köp inflyttningspresenter på Roligaprylar.se

Det är roligt att spinna vidare på det charmiga temat. Om du ska bjuda på middag så kan du gärna ha udda porslin. Det är charmigt med udda bestick och udda tallrikar. Låna ihop av föräldrarna eller köp billigt på loppis. Hellre det än att köpa dyra plasttallrikar och bestick, där tallrikarna bara är vingliga när man äter. Om du inte har hunnit fixa med gardiner och mattor, använd då istället naturen som dekoration. Löv, blad, kottar, kvistar, man kan dekorera med mycket. Tänk på att ställa dekorationen högt upp ifall gästerna har barn med sig.


När man kommer till matbiten så är det alltid ett dilemma vid en inflyttningsfest. Någon typ av plockmat fungerar allra bäst. Några smarta tips på mat som kan fungera för många är pizza skuren i olika slices, tacos, pajer, soppa, grytor, sallad eller grillat. Tänk på att du förmodligen inte lär vilja stå i köket hela kvällen på inflyttningsfesten, så se till att allt är inhandlat och att du har börjat förbereda maten i gott om tid. Annars är det ju väldigt roligt att laga maten tillsammans med gästerna. Eller varför inte ha ett knytkalas, där alla har med sig en eller ett par saker att äta. Då slipper ju du stå och slita i köket innan festen, du har ju ändå nog med flytten.


Om du är smart så bestämmer du datum för inflyttningsfest så tidigt att du kan skriva det på flyttkortet, så slipper du betala extra porto. Det är både billigt och miljövänligt – flyttkort och inbjudningskort i ett. Ett par dagar innan festen så får du se till att köpa hem det som behövs för festen. Tänk efter att det ska finnas toalettpapper, värmeljus och liknande. Du bör också ha valt ut musik samt eventuellt tema för festen. Kanske ska du förbereda så att ni kan leka lekar om festen börjar bli lite långtråkig.

Presentförslag